Az elmúlt jó fél év megmutatta, hogy egy kis vállalkozás mennyire nem tud mit kezdeni azzal, ha folyamatosan próbálják feltörni a közösségi médiás felületeit, a mailfiókját, vagy a weboldalát…

Volt olyan nap, amikor 37 sms-t kaptam a kétfaktoros azonosítás miatt, mert próbálták lenyúlni a facebook oldalamat. Mi volt a facebook reakciója? Hetekre kitiltottak a saját oldalamról, semmilyen felületen nem fértem hozzá.

A weblapomon lévő kommentelhetőség miatt a kommentek 1%-a az, ami tényleg oda való, iszonyat mennyiségű spamet, hirdetési linket, hasonlót kapok folyamatosan.
(vagy említhetem a nagy reményekkel elinditott fórumomat, ami hasonlóan járt)

Mostanra remélem, hogy sikerült felépíteni egy olyan védelmet, ami ezeket megszűri, tavaly ősz után ismét költöztettem a mailszervert, mert a korábbiak nem váltották be a reményeimet, továbbra is rengeteg levél tűnik el a süllyesztőben mindkét oldalról.

Napi több száz spam érkezik, ezek között mindig vannak olyan levelek, amik nem oda valók, hanem nekem szólnak. Csak a spam mappa végigböngészése rengeteg idő és energia, amire külön embert kellene felvenni.

Egy szó, mint száz: az új védelem aktiválódott, a háttérben költöztünk ismét.

Remélni tudom, hogy ez már ténylegesen megoldja a levelezési anomáliákat, mert különben marad a postagalamb, mint utolsó mentsvár.

Akinek hiánya van az elmúlt időszakból, nem kapta meg a mailt, vagy háttéranyagot, szóljon és újraküldöm. Két mailcím él: iroda (kukac) komkel.hu és az iroda.komkel (kukac) gmail (pont) com